Så blev Fribo Holte officielt åbnet

Vejret viste sig fra sin blæsende side, da snoren endelig blev klippet til Holtes nye friplejehjem ved siden af Skovly Skolen, Fribo Holte. Alligevel havde mere end 200 fundet vej for at være med til at fejre åbningen af Rudersdal Kommunes første friplejehjem.

Fribo Holte åbnede for de første beboere kort før sommerferien og i dag er godt 30 beboere ind. På grund af corona har den officielle åbning dog været udskudt. Torsdag den 19. august kunne åbningen omsider fejres.

Der var stor interesse for arrangementet, der havde besøg af både naboer, pårørende og andre interesserede, som havde lyst til at se Holtes nye friplejehjem både indefra og udefra. Godt 200 var mødt op for at fejre åbningen.

Vi har glædet os i flere år
Det nye friplejehjem drives af den private velfærdsaktør, Altiden.

– Det er en helt særlig dag for os i Altiden, og vi har glædet os igennem efterhånden flere år, fortalte administrerende direktør i Altiden Miriam Toft i sin åbningstale til det nye friplejehjem.

Politisk ordfører fra Venstre, Sophie Løhde, klippede det røde bånd og erklærede officielt Fribo for åbent. I sin tale til Fribo glædede Sophie Løhde sig over, at der nu var flere valgmuligheder for selv at vælge, når man bliver gammel og roste det nye byggeri for at have et udtryk som små rækkehuse, frem for mere at ligne en institution. Hun fremhævede også Altidens tilgang for at lægge fokus på god mad, nærvær og indflydelse på egen hverdag.

Borgmester fro Rudersdal, Jens Ive havde også lagt vejen forbi Fribo Holte for at fejre kommunens første friplejehjem. Jens Ive glædede sig over, at huset allerede var fyldt med liv og fremhævede en forbilledlig byggeproces.

Fribo sunget godt i gang
Mens blæsten ruskede og gav sus til det blafrende Dannebro i Fribo nye have, så sang de mange gæster Fribo i gang til tonerne af ’der er et yndigt land’. Der blev skålet i champagne, og en isvogn delte gratis is ud til alle gæster.

Fribo Holte har plads til 72 beboere, og alle har mulighed for at få en plads på Fribo, såfremt man er visiteret til en plejehjemsplads af kommunen. Det koster ikke ekstra at bo på friplejehjem.

Se en film fra åbningen her:

 

910da32a5571bfaeeb4bb0efe82e5328OOOOO