Nexus

Tølløsevej 21, 2700 København Vis på kort

Praktisk bistand, Socialpædagogisk behandling, Socialpædagogisk støtte
Privat Drevet
ADHD, Autisme
Børn & Unge, Voksne
8
DDownload datablad (PDF)

Altiden Nexus ligger i Brønshøj og er et opgangsfællesskab. De unge på Nexus er mellem 16-25 år. De har en autisme spektrum forstyrrelse (ASF) og/eller ADHD og er udredt i psykiatrisk regi eller psykologisk klinik.

Nexus er et udslusningstilbud, hvor de unge lærer strategier for at blive klar til voksenlivet. De lærer at stå op og selv tage afsted til enten skole el. job, handle ind, lave mad, vaske tøj, samt gøre rent. Miljøet er struktureret og forudsigeligt med faste aftaler for hver enkelt beboer.

Nexus består af fem lejligheder, der er beliggende i et stille villakvarter tæt på grønne områder, indkøbsmuligheder og offentlig transport. De unge bor sammen to og to i en lejlighed, har eget værelse, men deler køkken og badeværelse. Til lejlighederne hører en stor have, hvor der er havemøbler og mulighed for fælles aktiviteter og andet.

Altiden tilbyder også en række andre tilbud i Københavnsområdet blandt andet Valby, Vanløse og Brønshøj. Vi ser det som en stor fordel, at vi er tilstede i et bymiljø, og vi opfordrer de unge til at være en del af omgivelserne. Vi støtter de unge i at have en indholdsrig hverdag med alt hvad der hører til, når man er ung. Vi lærer de unge at bruge offentlig transport, besøge caféer, deltage i fritidsaktiviteter og hvad der ellers kan give dem gode oplevelser og udvikle dem hen imod et mere selvstændigt voksenliv.

På alle vore tilbud stræber vi altid efter, at det skal være hjemligt og hyggeligt. Det er de unges hjem, og der er altid plads til, at der kan komme familie og venner på besøg. Vi har indrettet os med hjælp fra specialister, så miljøet understøtter behandlingen og giver plads til både de stille og de aktive aktiviteter.

Plads på Nexus 

For at få plads på et af vores bo- og opholdsteder, så skal man først visiteres af kommunen. Når Altiden Nexus  modtager en henvendelse fra kommunen, foretages der en grundig visitation.

Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver. Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Godkendelse

Afdelingen er både godkendt som midlertidigt botilbud efter serviceloven § 107 og socialpædagogisk opholdssted efter serviceloven § 66, stk. 1, nr. 5.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til ansøgning om en plads hos os, så er du meget velkommen til at kontakte psykolog Janne Fabricius på telefon: 26 21 26 45.

Du er også meget velkommen til at kontakte afdelingsleder Karina Dresler. Hun kan kontaktes på mail karina.dresler@altiden.dk eller telefon 51 70 24 73 .

Luk
Vis hele beskrivelsen

Mere information om Nexus

Nexus består af lejligheder, der er beliggende i et stille villakvarter tæt på grønne områder, indkøbsmuligheder og offentlig transport. Til lejlighederne hører en stor have, hvor der er havemøbler og mulighed for fælles aktiviteter. I kælderen er der vaskemaskine og tørretumbler, og hver ung har deres egen tørresnor og tørrestativ.

I Nexus er der 5 lejligheder, hvor de unge bor sammen 2 og 2 i en lejlighed. De har eget værelse og deler køkken og badeværelse.

e6d0a2cf015e88a801bab500b54e9a0a777777777777777777777777777777