Solgården Plejecenter

Aggersundvej 31, 100500 Fjerritslev Vis på kort

Pleje, Praktisk bistand, Sygepleje, Tilkøbsydelser
Kommunal kontrakt
Ældre
DDownload datablad (PDF)

Solgården Plejecenter er placeret i Fjerritslev i naturskønne omgivelser, som ofte benyttes til gavn for vores beboere.

Altiden har drevet Plejecenteret Solgården siden 1. november 2015.

Solgården ligger i udkanten af Fjerritslev by, hvor der er udsigt både til by og land. Solgården blev bygget i 1951, men er blevet renoveret og tilbygget af flere omgange senest i 2005.

På Solgården er der 68 lejligheder fordelt på 5 afdelinger. 17 af lejlighederne er at finde i demensafsnittet.

Alle afdelinger har fælleskøkken og opholdsstue, som kan benyttes af alle beboere. Til centeret hører desuden terasser, pavillion og en dejlig sansehave med frugttræer, blomster og højbede.

I bygningen er der en stor gildesal (Tingstedet), som i dagtimerne huser vores aktivitetscenter, men derudover bruges til fællesarrangementer eller udlån til beboerne.

Vi ser de individuelle behov

På Solgården er der plads til alle typer af beboere med individuelle behov. Ved at skabe en stemning med hjemlig hygge og en høj grad af selvbestemmelse gør vi alt for, at beboerne bevarer deres individuelle identitet, når de flytter fra eget hjem til et plejecenter.

Beboerne skal have mulighed for at danne et netværk på plejecenteret og samtidig gøres der plads til besøg af pårørende, så overgangen fra at bo i eget hjem til at bo på plejecenteret gøres så nem som muligt.

Trivsel i fokus

Vi ser hele mennesket, og personalet prioriterer samvær ved siden af de nødvendige plejeopgaver. Plejepersonalet har fokus på, at beboerne får en så god og tryg hverdag som muligt og inkluderer dem i de daglige aktiviteter, hvor det er muligt.

Madglæde

I Altiden er der fokus på mad og madglæde. Vi arbejder kontinuerligt  med nye tiltag, som kan bidrage til at løfte det gode madoplevelse for beboerne. Vi lægger altid stor vægt på det sociale og opfordrer til, at måltiderne indtages i fællesskabet. Det er dog den enkelte beboer der bestemmer, så muligheden for at indtage måltiderne i egen bolig er tilstede.

Solgården har eget køkken som producerer en stor del af den mad der bliver serveret på Solgården.

Et aktivt liv

I løbet af dagen er der tilbud om deltagelse i forskellige aktiviteter og træning. Den enkelte beboer støttes altid i at huske aftaler og følges til de forskellige aktiviteter, hvis der er behov.

Vi markerer altid fødselsdage, årstider og højtider ved, at gøre noget særligt ud af maden, borddækningen og aktiviteterne.

Frivillige er guld værd

Altiden har et nært samarbejde med et korps af frivillige, der lægger et stort arbejde i berige beboernes liv. Det sker både gennem ture ud af huset, fællesarrangementer med sang og musik og forskellige andre tilbud målrettet målgruppen.

Pårørende er en vigtig ressource

Vi prioriterer et tæt samarbejde med beboernes pårørende. Vi tager de pårørende med på råd og inviterer til en deltagelse i det daglige liv på plejecentret.

Luk
Vis hele beskrivelsen

Mere information om Solgården Plejecenter

I Altiden er medarbejderne uddannede indenfor sundhedsområdet og er fagligt opdaterede i forhold til beboernes behov.

Medarbejderne arbejder ud fra Altidens værdier og har fokus på den enkelte beboers behov og ønsker.

1ad67e1dfa5166015619a3988925f97dGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG