Solskovgaard, Solskov

Solskovvej 47, 9460 Brovst Vis på kort

Bosted, Socialpædagogisk behandling
Privat Drevet
Omsorgssvigt, Opmærksomhedsforstyrrelse, Tilknytningsforstyrrelse
Børn & Unge
10
DDownload datablad (PDF)

På Solskov tilbydes trygge og familiære rammer i et miljø, hvor den enkelte unge modtager hjælp til udvikling af anerkendende og omsorgsfulde voksne, som ser muligheder frem for begrænsninger hos hver enkelt ung. Vi hjælper de unge ind i en positiv udvikling med fokus på den enkelte unges behov. ​Fælles for børnene/de unge er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp. ​

Solskov ligger i Jammerbugt Kommune og er en del af tilbuddet Solskovgaard, der har mere end 25 års erfaring med at yde socialpædagogisk behandling til børn og unge i alderen 7-18 år (16-24 år). Solskovgaard tilbyder i alt fire botilbud, der alle ligger tæt på idrætsfaciliteter, natur og dagligvarebutikker. Her er trygge rammer om en stabil hverdag, hvor beboerne har gode muligheder for at deltage i det lokale foreningsliv og få andre gode oplevelser i nærområdet.

Solskovgaard har desuden tilknyttet skole, Tranhøjskolen, hvilket giver mulighed for at kunne tilbyde et sammenhængende ophold og skoletilbud, hvor der er tæt samarbejde mellem bodel/pædagogiske arbejde og skole/undervisning.

Pædagogisk tilgang

Vores pædagogiske tilgang tager udgangspunkt i tre hovedområder:

- En værdibaseret tilgang, hvor empati/anerkendelse, samhørighed, udfordringer og merkompetente voksne, er i fokus.
- Miljøet på Solskovgaard
- Stærke faglige principper

Plads på Solskov

For at få plads på et af vores bo- og opholdsteder, så skal man først visiteres af kommunen. Når Solskovgaard, Solhøj modtager en henvendelse fra kommunen om plads til et barn/ung, foretages der en grundig visitation.

Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver, evt. psykiater. Skoleleder inddrages i visitationsteamet, såfremt et forløb på Solskovgaards interne skole, Tranhøjskolen er relevant.

Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Har du forespørgsel om plads hos os, så er du meget velkommen til at kontakte socialrådgiver Anita Snedker: anita.hoydal@altiden.dk og telefon: 40160185.

Luk
Vis hele beskrivelsen

Mere information om Solskovgaard, Solskov

Opholdsstedet Solskov ligger midt mellem Brovst og Tranum og er en moderne, hvidpudset bolig. Indvendig er ejendommen funktionel og hyggelig med stort samtalekøkken, rummelige lyse lokaler og fællesrum i flere forskudte plan. Som en del af hovedbygningen findes der et stort aktivitetsrum med billardbord, dart og playstation. Ligeledes stor, lys tv-stue med udsigt over markerne. Lidt på afstand af hovedhuset ligger er et velindrettet værksted, hvor der også er mulighed for opbevaring af cykler og mooncars. En del af udendørsarealet er udnyttet til boldspil og mooncar-ræs. Der er en stor trampolin samt en helt ny naturlegeplads. Lidt på afstand fra hovedbygningen ligger en motocrossbane, som beboerne har meget glæde af.

Beboerne råder over egne lyse, møblerede værelser børnevenligt indrettet med tv. Værelserne er fordelt i klynge i tre tilknyttede bygninger. I den sidste er der fællesstue med tilhørende to store lyse værelser - disse værelser og tilhørende "hyggestue" er velegnet til de større unge på stedet, som gerne vil trække sig i løbet af dagen til f.eks. lektielavning, teenagehygge eller andet. Solskov har ekstra værelse, der kan tilbydes til overnattende forælder, som kommer langsvejs fra.

På Solskov har vores professionelle og veluddannede medarbejdere et indgående kendskab til børn og unge med forskellige typer udfordringer. Vores medarbejdere har ofte været her i mange år og kan derfor sikre genkendelighed og stabilitet i børnenes/de unges hverdag. Medarbejderne har fokus på at arbejde aktivt medvirkende og motiverende i forbindelse med opstart og opretholdelse af sunde fritidsinteresser og et stabilt skoleliv. Solskovgaard og medarbejderne i Solskov har gode resultater med at skabe trivsel og få sat en sundere og mere bæredygtig udvikling i gang for den enkelte unge.

ae6faba473ed35ddd446701462b5036eJJJJJJJJJJJJJJJ