Solskovgaard, Solvang

Kirkegade 49, 9460 Brovst Vis på kort

Bosted, Socialpædagogisk behandling
Privat Drevet
Omsorgssvigt, Opmærksomhedsforstyrrelse, Tilknytningsforstyrrelse
Børn & Unge
6
DDownload datablad (PDF)

På Solvang tilbydes trygge og familiære rammer i et miljø, hvor den enkelte unge modtager hjælp til udvikling af anerkendende og omsorgsfulde voksne, som ser muligheder frem for begrænsninger hos hver enkelt. Vi hjælper de unge ind i en positiv udvikling med fokus på den enkelte unges behov. ​Fælles for børnene/de unge er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp. ​

Solvang ligger i Jammerbugt Kommune og er en del af tilbuddet Solskovgaard, der har mere end 25 års erfaring med at yde socialpædagogisk behandling til børn og unge i alderen 7-18 (16-24) år. Solskovgaard tilbyder i alt fire botilbud, der alle ligger tæt på idrætsfaciliteter, natur og dagligvarebutikker. Her er trygge rammer om en stabil hverdag, hvor beboerne har gode muligheder for at deltage i det lokale foreningsliv og få andre gode oplevelser i nærområdet.

Solskovgaard har desuden tilknyttet skole, Tranhøjskolen, hvilket giver mulighed for at kunne tilbyde et sammenhængende ophold og skoletilbud, hvor der er tæt samarbejde mellem bodel/pædagogiske arbejde og skole/undervisning.

 

Pædagogisk tilgang

Vores pædagogiske tilgang tager udgangspunkt i tre hovedområder:

- En værdibaseret tilgang, hvor empati/anerkendelse, samhørighed, udfordringer og merkompetente voksne, er i fokus.
- Miljøet på Solskovgaard
- Stærke faglige principper

 

Plads på Solskovgaard, Solvang

For at få plads på et af vores bo- og opholdsteder, så skal man først visiteres af kommunen. Når Solskovgaard, Solvang modtager en henvendelse fra kommunen om plads til en ung, foretages der en grundig visitation.

Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver, evt. psykiater. Skoleleder inddrages i visitationsteamet, såfremt et forløb på Solskovgaards interne skole, Tranhøjskolen er relevant.

Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Har du forespørgsel om plads hos os, så er du meget velkommen til at kontakte socialrådgiver Anita Snedker: anita.hoydal@altiden.dk og telefon: 40160185.

Luk
Vis hele beskrivelsen

Mere information om Solskovgaard, Solvang

Solvang er en klassisk rødstensvilla i to etager og ligger i hjertet af Brovst. Villaen består af rummeligt køkken, spisestue og to opholdsrum med mulighed for at se tv, spille Playstation, lektielavning og lignende. I villaens have er der hyggeligt bålsted, trampolin og plads til boldspil.

Beboerne har eget møbleret værelse med tilhørende tv. Alle værelserne er lyse og store. Der er fem rummelige og hyggelige værelser på 1. sal og et i stueetagen, som er velegnet til en beboer, der har brug for mere rolige omgivelser.

På Solvang har vores professionelle og veluddannede medarbejdere et indgående kendskab til børn og unge med forskellige typer udfordringer. Vores medarbejdere har ofte været her i mange år og kan derfor sikre genkendelighed og stabilitet i børnenes/de unges hverdag. Medarbejderne har fokus på at arbejde aktivt medvirkende og motiverende i forbindelse med opstart og opretholdelse af sunde fritidsinteresser og et stabilt skoleliv. Solskovgaard og medarbejderne på Solvang har gode resultater med at skabe trivsel og få sat en sundere og mere bæredygtig udvikling i gang for den enkelte unge.

84fef319507f9820e2c48260d6c0fb88$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$