Solskovgaard, Ungeafdeling

Dybdalsvej 1, 9460 Brovst Vis på kort

Bosted, Socialpædagogisk støtte
Privat Drevet
Omsorgssvigt, Opmærksomhedsforstyrrelse, Tilknytningsforstyrrelse
Børn & Unge
3
DDownload datablad (PDF)

På Solskovgaard, Ungeafdeling ser vi muligheder fremfor begrænsninger hos den enkelte. De unge tilbydes trygge og familiære rammer i et miljø, hvor de modtager hjælp til udvikling af anerkendende og omsorgsfulde voksne. Vi hjælper de unge ind i en positiv udvikling med fokus på den enkelte unges behov. ​Fælles for de unge er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp. ​

Solskovgaard, Ungeafdeling ligger i Jammerbugt Kommune og er en del af tilbuddet Solskovgaard, der har mere end 25 års erfaring med at yde socialpædagogisk behandling til børn og unge i alderen 7-18 år og 16-24 år i efterværn. Solskovgaard tilbyder i alt fire botilbud, der alle ligger tæt på idrætsfaciliteter, natur og dagligvarebutikker. Her er trygge rammer om en stabil hverdag, hvor beboerne har gode muligheder for at deltage i det lokale foreningsliv og få andre gode oplevelser i nærområdet.

Solskovgaard har desuden tilknyttet skole, Tranhøjskolen, hvilket giver mulighed for at kunne tilbyde et sammenhængende ophold og skoletilbud, hvor der er tæt samarbejde mellem bodel/pædagogiske arbejde og skole/undervisning.

Pædagogisk tilgang

Vores pædagogiske tilgang tager udgangspunkt i tre hovedområder:

- En værdibaseret tilgang, hvor empati/anerkendelse, samhørighed, udfordringer og merkompetente voksne, er i fokus.
- Miljøet på Solskovgaard
- Stærke faglige principper

Plads på Solskovgaard, Ungeafdeling

For at få plads på et af vores bo- og opholdsteder, så skal man først visiteres af kommunen. Når Solskovgaard, Ungeafdeling modtager en henvendelse fra kommunen om plads til en ung, foretages der en grundig visitation.

Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver, evt. psykiater. Skoleleder inddrages i visitationsteamet, såfremt et forløb på Solskovgaards interne skole, Tranhøjskolen er relevant.

Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Har du forespørgsel om plads hos os, så er du meget velkommen til at kontakte socialrådgiver Anita Snedker: anita.hoydal@altiden.dk og telefon: 40160185.

Luk
Vis hele beskrivelsen

Mere information om Solskovgaard, Ungeafdeling

Solskovgaard, Ungeafdeling består af to villaer, der ligger på hver sin side af vejen til Tranum. Boligerne er indrettede med to værelser i hvert hus, kontor, fælles tv-stue, køkken, samt fælles toilet/bad. Begge huse er omgivet af hyggelige haver, der kan danne rammen om grillhygge og andre udendørsaktiviteter.

På Solskovgaard Ungeafdeling har vores professionelle og veluddannede medarbejdere et indgående kendskab til børn og unge med forskellige typer udfordringer. Vores medarbejdere har ofte været her i mange år og kan derfor sikre genkendelighed og stabilitet i børnenes/de unges hverdag. Medarbejderne har fokus på at arbejde aktivt medvirkende og motiverende i forbindelse med opstart og opretholdelse af sunde fritidsinteresser og et stabilt skoleliv. Solskovgaard og medarbejderne på Ungeafdelingen har gode resultater med at skabe trivsel og få sat en sundere og mere bæredygtig udvikling i gang for den enkelte unge.

36ac3b028c08e033c576b075a1404d48aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa