Solus

Brønshøj, Vanløse, Valby og Amager, København Vis på kort

Praktisk bistand, Socialpædagogisk behandling, Socialpædagogisk støtte
Privat Drevet
ADHD, Autisme
Børn & Unge, Voksne
14
4
DDownload datablad (PDF)

Altiden Solus er selvstændige lejligheder beliggende enten i Valby, Brønshøj, Vanløse eller på Amager. De unge har en autisme spektrum forstyrrelse (ASF) og/eller ADHD og er udredt i psykiatrisk regi eller psykologisk klinik.

Solus er særskilte lejligheder, hvor alle behandlinger foregår i lejligheden. Lejlighederne ligger tæt på andre af Altidens behandlingstilbud, således at det er let at få støtte i hverdagen.

De unge kommer med hver deres individuelle behov. Fælles for de unge er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp. Derfor tager vi altid afsæt i den enkelte unges behov og støtter dem til en positiv udvikling i et anerkendende og omsorgsfuldt miljø.

Missionen er at gøre os selv overflødige for den unge ved at udvikle hverdagsstrategier i samarbejde med den unge. Vi stræber efter at skabe nogle praktiske- og sociale kompetencer, der gør, at den unge kan klare sig i hverdagen.

Altiden tilbyder også en række andre tilbud i Københavnsområdet blandt andet Amager, Vanløse og Brønshøj. Vi ser det som en stor fordel, at vi er tilstede i et bymiljø, og vi opfordrer de unge til at være en del af omgivelserne. Vi støtter de unge i at have en indholdsrig hverdag med alt hvad der hører til, når man er ung. Vi lærer de unge at bruge offentlig transport, besøge caféer, deltage i fritidsaktiviteter, og hvad der ellers kan give dem gode oplevelser og udvikle dem hen imod et mere selvstændigt voksenliv.

På alle vore tilbud stræber vi altid efter, at det skal være hjemligt og hyggeligt. Det er de unges hjem, og der er altid plads til, at der kan komme familie og venner på besøg. Vi har indrettet os med hjælp fra specialister, så miljøet understøtter behandlingen og giver plads til både de stille og de aktive aktiviteter.

Plads på Solus

For at få plads på et af vores bo- og opholdsteder, så skal man først visiteres af kommunen. Når Solus modtager en henvendelse fra kommunen, foretages der en grundig visitation.

Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver. Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Godkendelse

Afdelingen er både godkendt som midlertidigt botilbud efter serviceloven § 107 og socialpædagogisk opholdssted efter serviceloven § 66, stk. 1, nr. 5.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til ansøgning om en plads hos os, så er du meget velkommen til at kontakte psykolog Janne Fabricius på telefon: 26 21 26 45.

Du er også meget velkommen til at kontakte afdelingsleder Claus Andersen. Han kan kontaktes på mail claus.andersen2@altiden.dk eller telefon 31317307.

Luk
Vis hele beskrivelsen

Mere information om Solus

Solus' lejligheder er enten beliggende i Valby eller Vanløse. Lejlighederne er 1-værelseslejligheder, eller lejligheder der deles af to. De har eget værelse men er fælles om køkken, bad og stue.

a5141c636cdb1944bb32a757bb02d033ddddddddddd