Valby Langgade 229

Valby Langgade 229, 2500 København Vis på kort

Socialpædagogisk behandling
Privat Drevet
Angst, Forandret virkelighedsopfattelse, Opmærksomhedsforstyrrelse, Personlighedsforstyrrelse, Selvskadende adfærd, Tilknytningsforstyrrelse
Børn & Unge, Voksne
10
DDownload datablad (PDF)

Valby Langgade 229 er et botilbud for unge og voksne i alderen 15-28 år, der med socialpædagogisk støtte kan blive klar til en mere selvstændig tilværelse.

Målgruppe

Valby Langgade 229 er for borgere med psykiske eller sociale udfordringer, der har brug for støtte til at fastholde positiv udvikling. Det er borgere, som har brug for støtte og opbakning, men som samtidig kan håndtere nogen grad af selvstændighed under personalets guidning.

Valby Langgade 229 er en god overgang til en mere selvstændig tilværelse – fx med støtte i eget hjem.

Afdelingen er også anvendelig for beboere fra Valby Langgade 231, der her kan indskrives i et lidt mindre omfattende botilbud efter en positiv udviklingsproces.

Tilgang

Indsatsen er individuelt tilrettelagt og indebærer en høj grad af medbestemmelse fra beboerens side.

Beboernes drømme, motivation, mål og ressourcer er udgangspunkt for hele indsatsen. Vi behandler vores beboere som voksne og ansvarlige for eget liv – uanset deres udfordringer – og vi skaber motivation uden at være ydrestyrende. Vi støtter dem i realistiske målsætninger, som giver succesoplevelser og drivkraft, og hjælper til at skabe en tryg og rolig hverdag, hvor de har overskud til at udvikle sig.

De unge i denne målgruppe har ofte ressourcer, som de med den rette støtte og guidning kan udfolde og skabe et meningsfuldt liv ud fra.

Gennem samvær, motiverende samtaler, fælles refleksion og spejling samarbejder vi med beboerne om:

 • at skabe et livsindhold, der giver livet kvalitet, mening og retning
 • at støtte dem til selv at skabe struktur og forudsigelighed
 • at fastholde og skabe værdifulde relationer og fællesskaber
 • at skabe strategier til at klare hverdagen
 • at håndtere hverdagens praktiske opgaver så selvstændigt som muligt.
 • Vi arbejder mod, at beboerne gradvist bliver mindre afhængige af personalets støtte, så de kan overgå til et mindre omfattende tilbud som fx støtte i egen bolig.

  Plads på Valby Langgade 229

  For at få plads på et af vores bo- og opholdssteder, skal man først visiteres af kommunen. Når vi  modtager en henvendelse fra kommunen, foretager vi en grundig visitation.

  Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver. Teamet vurderer, om borgeren matcher målgruppen, og hvilken pædagogisk behandlingsindsats vedkommende har behov for.

  Godkendelse

  Afdelingen er både godkendt som midlertidigt botilbud efter serviceloven § 107 og socialpædagogisk opholdssted efter serviceloven § 66, stk. 1, nr. 6.

  Har du spørgsmål?

  Har du spørgsmål til ansøgning om plads hos os, så er du meget velkommen til at kontakte os på telefon: 4290 9591.

  Du kan også kontakte afdelingsleder Gitte Christensen på mail gitte.christensen@altiden.dk eller telefon 60231650 for yderligere spørgsmål.

  Luk
  Vis hele beskrivelsen

  Mere information om Valby Langgade 229

  Afdelingen ligger på Valby Langgade med Damhussøen lige om hjørnet, så der er gode muligheder for at komme ud i naturen.

  Der er få minutters gang til bussen, og S-toget (Ålholm Station) ligger fem minutters gang væk.

  Valby Langgade byder på hyggeligt byliv med caféer og spændende butikker, mens vores gårdhave vender ind mod et grønt villakvarter og inviterer til ro fra byen. Gårdhaven er hyggeligt indrettet med terrasse, højbede, siddepladser og solstole og er ofte et samlingspunkt om sommeren.

  Derudover er der værksteder, fælleskøkken og -stue, hvor der er mulighed for at indgå i fællesskabet i forbindelse med måltider, aktiviteter og aftenhygge.

  Afdelingen råder over 10 pladser, som primært er fordelt i tre bofællesskaber i klassiske københavnerlejligheder. Beboerne har deres eget værelse og deler entré, badeværelse og køkken med to andre beboere. Vi visiterer meget nøje, så beboerne i de enkelte bofællesskaber profiterer af hinandens selskab.

  Derudover indbefatter afdelingen en stor og velindrettet studiolejlighed med udsigt over Valby.

  Vi tilsigter en alsidig medarbejdersammensætning, så vi kan matche beboernes behov og personlighed bedst muligt. Medarbejderne på Valby Langgade er primært uddannede som pædagoger, mens enkelte er socialrådgivere eller sygeplejersker.

  Afdelingens team er tværfagligt sammensat med specialkompetencer på psykiatri- og socialområdet. De samarbejder og sparrer med kollegerne fra vores anden afdeling på Valby Langgade.

  Vi har et lille og stabilt team med nattevagter, som også vikarierer for det faste personale. Derfor kender vores beboere nattevagterne rigtig godt.

  Nattevagten sover i afdelingen og kan altid kontaktes. Vi arrangerer vågen nattevagt, når der er behov for det.

  bedb877f54a398708d1a7cde115efff0;;;;;;;;;;;;;;;