Valby Langgade 231

Valby Langgade 231, 2500 Valby Vis på kort

Bosted, Socialpædagogisk behandling
Privat Drevet
Forandret virkelighedsopfattelse, Personlighedsforstyrrelse, Skizofreni
Børn & Unge, Voksne
9
DDownload datablad (PDF)

Valby Langgade 231 er et opholdssted og botilbud for unge og voksne i alderen 15-29 år, som har behov for en specialiseret socialpædagogisk indsats, der ofte foregår i samarbejde med psykiatrien.

Målgruppe

Afdelingen er især god for borgere, der har flere psykiske og sociale udfordringer, som indvirker på hinanden og skaber en samlet kompleksitet.

Beboerne i denne målgruppe har ofte behov for en struktureret og forudsigelig hverdag samt særlige uddannelses- og beskæftigelsestilbud. For nogle bebeboere er behandling og forberedende uddannelsesindsatser mest relevante i første omgang.

Tilgang

Beboernes drømme, motivation, mål og ressourcer er udgangspunkt for hele indsatsen. Vi behandler vores beboere som voksne og ansvarlige for eget liv – uanset deres udfordringer – og vi skaber motivation uden at være ydrestyrende. Vi støtter dem i realistiske målsætninger, som giver succesoplevelser og drivkraft, og hjælper til at skabe en tryg og rolig hverdag, hvor de har overskud til at udvikle sig.

På den ene side motiveres beboerne til at udnytte de kompetencer og muligheder, de allerede har – og på den anden side støttes de i at mestre deres udfordringer.

Gennem samvær, motiverende samtaler, fælles refleksion og spejling samarbejder vi med beboerne om:

 • at skabe et livsindhold, der giver livet kvalitet, mening og retning
 • at skabe struktur og forudsigelighed
 • at fastholde og skabe værdifulde relationer og fællesskaber
 • at skabe strategier til at klare hverdagen
 • at håndtere hverdagens praktiske opgaver.
 • Afdelingen kan også bidrage til at klarlægge den enkelte beboers støttebehov, hvis vedkommende ikke er udredt eller har uafklarede støttebehov ved indskrivning.

  Vi arbejder mod, at beboerne gradvist bliver mindre afhængige af personalets støtte, så de kan overgå til et mindre omfattende tilbud.

  Plads på Valby Langgade 231 

  For at få plads på et af vores opholdssteder eller botilbud, så skal man først visiteres af kommunen. Når Valby Langgade 231  modtager en henvendelse fra kommunen, foretages der en grundig visitation.

  Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver. Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

  Godkendelse

  Valby Langgade 231 er både godkendt som midlertidigt botilbud efter serviceloven § 107 og socialpædagogisk opholdssted efter serviceloven § 66, stk. 1, nr. 6 samt efterværn efter serviceloven § 76.

  Har du spørgsmål?

  Har du spørgsmål til ansøgning om plads hos os, så er du meget velkommen til at kontakte visitationen på tlf. 71 96 12 48.

  Du kan også kontakte afdelingsleder Gitte Christensen på mail gitte.christensen@altiden.dk eller telefon 60231650 for yderligere spørgsmål.

  Luk
  Vis hele beskrivelsen

  Mere information om Valby Langgade 231

  Afdelingen ligger på Valby Langgade med Damhussøen lige om hjørnet, så der er gode muligheder for at komme ud i naturen.

  Der er få minutters gang til bussen, og S-toget (Ålholm Station) ligger fem minutters gang væk.

  Valby Langgade byder på hyggeligt byliv med caféer og spændende butikker, mens vores gårdhave vender ind mod et grønt villakvarter og inviterer til ro fra byen. Gårdhaven er hyggeligt indrettet med terrasse, højbede, siddepladser og solstole og er ofte et samlingspunkt om sommeren.

  Derudover er der værksteder, fælleskøkken og -stue, hvor der er mulighed for at indgå i fællesskabet i forbindelse med måltider, aktiviteter og aftenhygge.

  Afdelingen råder over ni pladser, som er fordelt i tre bofællesskaber i klassiske københavnerlejligheder. Beboerne har deres eget værelse og deler entré, badeværelse og køkken med to andre beboere. Vi visiterer meget nøje, så beboerne i de enkelte bofællesskaber profiterer af hinandens selskab.

  Vi tilsigter en alsidig medarbejdersammensætning, så vi kan matche beboernes behov og personlighed bedst muligt. Medarbejderne på Valby Langgade er primært uddannede som pædagoger, mens enkelte er socialrådgivere eller sygeplejersker.

  Afdelingens team er tværfagligt sammensat med specialkompetencer på psykiatri- og socialområdet. De samarbejder og sparrer med kollegerne fra vores anden afdeling på Valby Langgade.

  Vi har et lille og stabilt team med nattevagter, som også vikarierer for det faste personale. Derfor kender vores beboere nattevagterne rigtig godt.

  Nattevagten sover i afdelingen og kan altid kontaktes. Vi arrangerer vågen nattevagt, når der er behov for det.