VR-briller giver beboere mulighed for at køre på motorcykel

I Altiden er vi så heldige, at vi har fået lov til at låne en kuffert med Virtuel Reality-briller af Khora Care til vores beboere. Det har vakt stor glæde på Botilbuddet Skipperstræde.

November måned har været begivenhedsrig for beboerne på Skipperstræde. De har været på kanalrundfart, motorcykeltur, flyvetur, sejltur på Øresund, i Tivoli, på Frilandsmuseet og meget mere.

 

Et koncept der giver gode oplevelser

Når man tager VR-brillerne på, forsøger teknologien at transportere brugeren ind i en anden verden, som eksempelvis kan være at køre på motorcykel. Her er det muligt for brugeren ikke bare at se en video, men at se 360 grader rundt, mens man bevæger sig.

”Det er et genialt koncept,” fortæller Bettina Lorentsen, som er daglig leder på Skipperstræde. ”Det er givende, at vi sammen med beboerne får nogle oplevelser, som vi ellers ikke havde fået sammen.”

Produktets formål er bl. a. at øge eller sænke brugerens vågenhed, samtidig med at pårørende og medarbejdere kan følge med, så man på den måde kan have en anderledes og sjov oplevelse sammen.

 

Virtual Reality skaber gode behandlingsresultater

”VR-brillerne hjælper os med at sænke eller øge beboernes vågenhed og opmærksomhed,” fortæller Bettina Lorentzen. Det er smart, hvis en beboer hen mod aften har svært ved at slappe af, så kan man bruge VR-brillerne til at hjælpe beboerne ned i gear på en behagelig og næste mediterende måde. Man kan også bruge brillerne til at støtte og hjælpe en beboer i at blive mere modtagelig for sanseindtryk og parathed, hvilket kan være en stor hjælp op til en rehabiliterende aktivitet.

 

Til koncert med Hansi Hinterseer

Sten har, som alle de andre beboere på Skipperstræde, erhvervet sig et udtalt fysisk og kognitivt handicap senere i livet og har derfor brug for ekstra omsorg. Sten har en fortid som stjernekok, men blev desværre ramt af en blodprop. Nu bor Sten på Skipperstræde, hvor formålet er, at leve det liv han ønsker, og give ham den bedst mulige livskvalitet.

 

 

Sten er en af dem, som har været stor fan af konceptet. Der gik ikke lang tid før, at Sten havde prøvet alle de forskellige videoer og oplevelser. Ved hjælp fra VR-brillerne er det ikke længe siden, at Sten var taget til Hansi Hinterseer koncert, ”det var fantastisk at se Sten sidde og more sig, hygge sig til en koncert og allerbedst var det, da han vinkede til Hansi,” fortæller Bettina Lorentsen og tilføjer:

”Det er livsbekræftende at se dem leve sig ind i en helt anden verden. Det vækker nogle ting i dem og det er tydeligt at livskvaliteten højnes.”

Håbet på Skipperstræde er nu, at der kan blive lavet nogle videoer af lokalområdet, hvor beboerne er fra. Det ville give beboerne muligheden for, altid at kunne opleve noget de har nært.

dbe0fff08ba1744e8f595f5b57f15e3cqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq